Založ si blog

Teror anitikultu

Pomaly každý občan Slovenska má skúsenosť s nejakou formou bezprávia. Výraznou mierou k tomu prispievajú antikultové organizácie. Tie tvrdo diskriminujú skupiny zaoberajúce sa jógou, podnikateľské štruktúry, náboženské menšiny, všetkých, kto im príde pod ruku. Možno chcú len na tom zarobiť, alebo chcú proti sebe poštvať ľudí, skupiny, rozdeliť spoločnosť, aby sa ľahšie ovládalo obyvateľstvo. Možno existujú aj iné nevyslovené ciele, ale o nich sa môžeme len dohadovať.

Hlavnou metódou, ktorú používajú antikultisti, je šírenie lživých informácií. Postupne prenikajú do myslí ľudí prostredníctvom médií a zakorenia sa v hlavách ľudí. Častým znením na elimináciu bežných skupín obyvateľstva je „Pozor, sekta!“. Slovo „sekta“ je vo všeobecnosti veľmi vhodné na vymývanie mozgov a nálepkovanie, pretože v medzinárodnom práve nemá presnú definíciu. To znamená, že sa dá použiť na akúkoľvek skupinu ľudí, ktorých spájajú spoločné záujmy. „Nejasnými“ formuláciami dokážu antikultové organizácie, prostredníctvom televíznych programov, internetu a tlače, veľmi účinne hádzať špinu na ľudí, čím im bránia v ich činnosti a robia z nich spoločenských vyvrheľov. Táto schéma funguje bezchybne a úspešne ju používajú už niekoľko desaťročí. Otestovali ju na škole MISA joga, Svedkoch Jehovovych, Falun Gong, hnutí Hare Krišna a pod. 

Podobné útoky boli vedené aj na dobrovoľnícke hnutie Allatra, čo je podrobne rozobraté v Cholakianovom videu, o ktorom som už veľakrát hovoril. Ponúka v ňom dôkazy, po stope ktorých môžete samostatne pátrať ďalej. Výsledok? Diskreditácia a prenasledovanie členov tohto hnutia v niektorých krajinách. Allatra funguje na dobrovoľníckej báze rôznorodých ľudí z rôznych krajín sveta. Aktuálne sa venujú najmä zberu a analýze údajov o klíme a skúmajú príčiny a progres klimatických katastrof. Mnohé veci ohľadom doterajších klimatických opatrení by som prirovnal k nonsensu a informácie, ktoré ponúka Allatra a tvorivá spoločnosť veľmi dobre dopĺňajú skladačku. Keď ich však niekto označí za sektu a navymýšla si blbosti, úprimne, koho budú potom zaujímať analýzy, ktoré ponúkajú? Stavím sa, že mnohí z vás by to ani neotvorili. Šikovná známa taktika, koho nevieš eliminovať, toho zdiskredituj. 

Pri svojej činnosti narazili na obrovský odpor antikultových organizácií, ktoré proti Allatre zorganizovali kampaň. Stratégiu a organizovanosť pekne vidno na titulkoch ruských a ukrajinských článkov, ale aj v inych krajijnách. Antikultisti používajú na hnutie hanlivé výrazy ako „podvodná sekta“, „blázni“ a mnohé ďalšie.Tieto nálepky zavádzajú verejnosť a vyvolávajú pocit nebezpečenstva a nedôvery. V jednom z nedávnych článkov slovenského blogera, o ktorom som tiež písal, bolo hnutie prirovnané k nacistickej okultnej organizácii, spoločnosti Thule, hoci pre svoje tvrdenie nemá ani najmenšie opodstatnenie – ďalšia vymyslená lož, ktorá sa podieľa na vytváraní verejnej mienky, keďže tomuto blogerovi bolo umožnené publikovať vo veľmi dobre indexovanom slovenskom médiu. V dôsledku tejto dezinformačnej kampane antikultu rôznym spôsobom trpia ľudia. Niektorí členovia hnutia museli odísť zo zamestnania, iní sú urážaní a napádaní na sociálnych sieťach, ďalší čelia vyhrážkam. 

Dôsledky obrátenia verejnej mienky proti určitej skupine ľudí v rámci očierňujúcej kampane môžu byť až tragické. Dobrý príklad, na ktorý som natrafil, je štúdia o vplyve pretrvávajúcej mediálnej kampane na vnímanie verejnosti (The Effect of the Persistent Media Campaign on the Public Perception – MISA & Gregorian Bivolaru Case Study), ktorá je prípadovou štúdiou o účinkoch masmédií na formovanie povedomia verejnosti. Pre ukážku preklad časti abstraktu: V prípade rumunského hnutia jogy a učiteľa jogy Gregoriana Bivolaru má 25 rokov mediálnych kampaní ohovárania a nenávistných prejavov merateľný vplyv na povedomie verejnosti, keďže medializovaný obraz bol založený na falošných obvineniach a opakujúcich sa stereotypoch. Negatívne rámce a asociácie správ o škole jogy MISA viedli k marginalizácii a diskriminácii jogových cvičencov, ktorí sú teraz jednou z najviac diskriminovaných kategórií rumunských občanov. Názor ľudí, ktorí priamo poznajú jogové hnutie, hoci nie sú jeho súčasťou, je výrazne odlišný (podľa našich výsledkov podstatne lepší) ako názor ľudí, ktorí jogové hnutie „poznajú“ len ako mediálne konštruovanú realitu.

Vedie to až k vraždám

V Nemecku bolo v roku 2023 počas bohoslužby zastrelených 7 ľudí – Svedkov Jehovových. Podobné prípady sa môžu začať diať na celom svete, pretože ľudia nie sú zvyknutí analyzovať informácie, ktoré dostávajú. Tento prípad sa stal v Nemecku, v demokratickej krajine. Ak sa dezinformačné kampane včas nezastavia, môže dôjsť k trestným činom aj na Slovensku a v ktorejkoľvek inej demokratickej krajine. Tie môžu byť klasifikované ako trestný čin podľa §140b Trestného zákona. Pokiaľ ide o ďalšie právne predpisy, ktorých porušenie zo strany antikultových organizácií by bolo vhodné preskúmať zodpovednými orgánmi, ide o § 419 Trestného zákona. Podľa tohto paragrafu je trestným činom poškodzovanie ústavného zriadenia Slovenskej republiky v úmysle narušiť alebo zničiť základnú politickú, ekonomickú alebo spoločenskú štruktúru štátu a vážne zastrašiť obyvateľstvo. Je potrebné spomenúť aj § 424a Trestného zákona, podľa ktorého ide o systematickú diskrimináciu skupiny osôb, neľudské a ponižujúce zaobchádzanie s nimi.

Metóda deprogramovania, ktorá je u antikultistov tak obľúbená, hovorí za všetko.

Deprogramovanie napĺňa skutkovú podstatu trestného činu

Už teraz sú známe prípady útokov ohrozujúcich život, zdravie alebo osobnú slobodu náboženských menšín, aj účastníkov hnutia. Najmä ak si spomenieme na metódy, ktoré používajú antikultové organizácie, ako napríklad deprogramovanie. Podstata deprogramovania spočíva v tom, že v dôsledku psychologického a fyzického pôsobenia by sa mal človek vzdať svojich názorov a vnútorných presvedčení. V skutočnosti ide o násilie voči slobodnému človeku. V dôsledku sťažností podaných obeťami deprogramovania sa uskutočnilo množstvo súdnych konaní, ktoré sa všetky skončili uznaním viny antikultistov a odškodnením žalobcov. 

Tento článok je snahou upozorniť na to, čo sa deje s bežnými ľuďmi. Dokonca niekedy len preto, že poukazujú na nezrovnalosti v celospoločensky prijatých dogmách. Hnutie Allatra s jeho účastníkmi je toho príkladom. Týmto konaním antiklut ohrozuje všetkých obyvateľov planéty, pretože klimatický problém musíme riešiť spoločne, a to čo najskôr. Preto, keď do toho vidím trochu viac, tak to jednoducho nedokážem pochopiť.

Verejná podpora atentátu. Dokumentárny film Impakt vysvetľuje, prečo začínajú novinári otvorene siať nenávisť

25.08.2024

Ešte prednedávnom som nechápal, ako im TO môže prejsť. Toľko nenávisti, hejterstva, osočovania a verejného ponižovania osôb, skupín, politikov. Normálne zmýšľajúci ľudia, ktorí nemajú vymyté mozgy nenávistnou propagandou, začínajú upozorňovať na túto skutočnosť. Novinári, ktorí by mali byť obhajcovia pravdy, zasievajú čoraz viac nenávisť. Jej status lajkovali [...]

Pandorina skrinka otvorená

23.08.2024

Dnes vám chcem povedať o filme, ktorý mi vyrazil dych! Ste pripravení na výlet do králičej nory? Tak poďme! IMPAKT nie je len dokumentárny film, je to skutočný dynamit pre váš pohľad na svet! Predstavte si 8-hodinový maratón, ktorý odhaľuje všetky tajomstvá svetového zákulisia za posledných 30 rokov. Znie to šialene?Tak tomu aj je!!! Čo sa teda skrýva v tejto tajomnej [...]

Postihuje jedného z troch dospelých. Len ak poznáš príčinu, môžeš to zastaviť.

20.07.2024

Za posledných 30 rokov došlo po celom svete k nevídanému nárastu duševných porúch. Taktiež sa za toto obdobie prudko zvýšil výskyt kardiovaskulárnych ochorení, úmrtnosť na srdcové infarkty a mŕtvice, ako aj nárast onkologických ochorení. Zaujímavé je, že toto obdobie sa zhoduje s aktívnym šírením antikultového hnutia na celom svete, ktoré umelo zasieva medzi ľudí [...]

Boris Johnson

'Šialené' plány Johnsona: Chcel zaútočiť na sklad v Holandsku, aby vzal kovidové vakcíny do Británie

28.09.2024 12:30

Britský expremiér Johnson v čase kovidu chcel od armády, aby zaútočila na sklad v Holandsku a vzala do Británie vakcíny, "ktoré jej náležali".

michal šipoš, igor matovič

Má Matovičovo hnutie šancu na reparát? Politológ: Je ešte uzavretejšou „sektou“ než bolo kedysi

28.09.2024 11:00

Po roku od volieb si Pravda pripravila anketu s predsedami poslaneckých klubov a zhodnotenie pôsobenia a kľúčových momentov parlamentných strán.

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Zabili sme vodcu Hizballáhu Nasralláha, oznámil Izrael: Dostaneme každého, kto nás ohrozuje. Irán robí opatrenia

28.09.2024 10:20, aktualizované: 12:19

Izraelská armáda oznámila zabitie najvyššieho vodcu šiitského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha pri vzdušnom útoku v Bejrúte.

SR Bratislava stretnutie predsedovia strany prezident BAX

Hrabko: Spory vládnych strán majú ďaleko od chaosu za bývalej koalície

28.09.2024 08:22

Verbálne spory vo vládnej koalícii nesmerujú do hĺbky a majú ďaleko k chaosu minulého volebného obdobia, hovorí publicista.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 25812x
Priemerná čítanosť článkov: 1359x

Autor blogu

Kategórie