Založ si blog

Čím sú nebezpečné antikultové organizácie?

Myslíš, že tebou nemanipulujú? Existuje medzinárodná antikultová organizácia FECRIS s viacerými pobočkami v európskych krajinách. Zaoberajú sa podnecovaním nenávisti obyvateľstva voči náboženským menšinám. Stoja v pozadí očieňujúcich kampaní nie len náboženských ale aj nenáboženských organizácii a nepohodlných jednotlivcov. Príklad náboženských organizácii je ale najviac hmatateľný a v tejto oblasti narážam na najviac viditeľných dôkazov a prepojení. Ak však začnete rozmýšľať v širších súvislostiach, nájdete rovnaké vzorce konania a konštruovanej nenávisti voči niekomu všade. Je to preto, lebo v pozadí je „jeden šéf“ – rovnaká organizovaná skupina.

Teba sa to netýka? Náboženstvo ťa vôbec nezaujíma, si tolerantný voči ostatným náboženstvám? Kto z nás nepočul o Svedkoch Jehovových, o hnutí Hare Krišna, Scientologickej cirkvi? Aký pocit máš, keď o nich počuješ? Strach, nedôvera, odpor a podobné negatívne pocity? Jediné, čo chceš je vyhnúť sa im, ked ich zbadáš. No pravdepodobne o nich veľa nevieš. Možno máš pár informácií, no sú vo väčšine povrchné a negatívne “zafarbené”. 

A takto to má väčšina obyvateľov tejto planéty a nie len pri náboženských menšínách. Ako je možné, že napriek tomu, že máme málo informácií, sme tak skalopevne presvedčení, že ide o nebezpečné sekty? Odpoveď je jednoduchá: našim vedomím manipulujú. Z rôznych zdrojov sú nám predkladané nepravdivé správy, aby sme tieto informácie považovali za „svoj“ názor.

Kde sa podela ich deklarovaná náboženská neutralita?

Vráťme sa k FECRIS (Európskej federácii centier pre výskum a informácie o sektách), ktorej hlavným zdrojom financovania je francúzska vláda. Každoročne sa koná stretnutie predstaviteľov tejto organizácie, ale o prerokúvaných otázkach nie sú vo verejnom priestore žiadne informácie. V stanovách neziskovej organizácie FECRIS sa uvádza, že dodržiava neutralitu v náboženských otázkach. Činnosť členov tejto federácie však svedčí o opaku: podľa všetkého je ich cieľom bojovať proti náboženstvám a vierovyznaniam, ktoré sú v menšine. Pri čítaní publikácií FECRIS je zrejmé, že jej členovia vyjadrujú osobný názor na legitímnosť konkrétnej viery, t. j. oni sú tí, ktorí rozhodujú o tom, či je náboženské hnutie kultom alebo sektou, alebo nie.

Takáto organizácia nemohla vzniknúť z ničoho nič. Jej korene siahajú do 70. a 80. rokov 20. storočia v USA pod názvom CAN (The Cult Awareness Network). Takzvaní „výstupoví poradcovia“ tejto antikultovej organizácie sa zaoberali deprogramovaním. To spočívalo v únose osoby, jej zadržiavaní s cieľom prinútiť ju, aby sa vzdala svojho náboženského presvedčenia prostredníctvom psychického a fyzického týrania. Služby týchto poradcov platili príbuzní unesenej osoby, ktorí boli hlboko presvedčení, že týmto spôsobom zachraňujú milovanú osobu pred deštruktívnym kultom. Aby sa zvýšil počet klientov a zarobilo viac, bolo potrebné vytvoriť obraz nepriateľa. Aby verejnosť nielen tolerovala používanie týchto metód, ale aby bola vďačná za ich „záchranu“. 

Metóda sa používala dlhé roky. Počas nich prebehlo množstvo súdnych konaní, v dôsledku ktorých boli členovia CAN uznaní za vinných a povinní zaplatiť obetiam deprogramovania finančnú kompenzáciu morálnej a fyzickej škody. Napriek tomu organizácia nikdy nebola oficiálne zrušená. Až v roku 1996 CAN oznámila ukončenie svojej činnosti z dôvodu bankrotu spojeného s obrovskými platbami za občianske súdne spory. Treba poznamenať, že išlo o taktický ťah, aby CAN, ktorá si pošpinila povesť brutálnymi metódami zanikla, ale zároveň sa jej predstavitelia stali členmi novej organizácie, kde mohli pokračovať vo svojej práci hľadania neexistujúceho nepriateľa a rozdeľovania spoločnosti na svojich a cudzích.

Iná značka, tie isté metódy

Napriek zmene „vývesnej tabule“ antikultisti teraz vo svojej aktívnej činnosti pokračujú pod značkou FECRIS. Antikultová organizácia FECRIS je zaregistrovaná vo Francúzsku a má zastúpenie v mnohých krajinách. To znamená, že ich „vymývanie mozgov“ pokračuje, takže naše objektívne vnímanie informácií je naďalej ohrozené.

Odpovede na mnohé otázky nájdete vo videu bezpečnostného experta Egona Cholakiana „Neviditeľná vojna. Kto vedie náš svet do záhuby?“. Egon Cholakian vo svojom hĺbkovom vyšetrovaní nastoľuje otázku skutočných motívov antikultových organizácií, ktoré pod zámienkou boja proti sektám vedú diskreditačnú a diskriminačnú kampaň a vytvárajú ilúziu nebezpečenstva tam, kde nie je. Úvádza antikultové hnutie ako dozorný orgán propagandy, ktorý vedie veľmi účinnú informačnú vojnu proti nežiadúcim svetským a náboženským organizáciam. Používaním metód zastrašovania a manipulácie vytvárajú antikultisti medzi obyvateľstvom nepriateľstvo voči nežiaducim skupinám, čím podkopávajú základy tolerancie a otvoreného dialógu. Výsledkom je, že spoločnosť je stále viac rozdelená a náchylná na konflikty. 

Je načase, aby celé svetové spoločenstvo odhalilo, čím všetkým sa zaoberajú antikultové organizáce, kto je v pozadí ich činnosti a odsúdilo činnosť týchto tajných diktátorov! Je potrebné brániť slobodu, právo na vlastný názor a právo na demokraciu.

Hovoria, že pomáhajú obetiam. V skutočnosti však sledujú iné ciele

22.06.2024

Antikultové organizácie sú veľmi dobre financované (zo štátnych peňazí) a existujú takmer v každej krajine. Vyvstáva otázka, či sme už vyriešili všetky problémy spoločnosti, ako sú vojny, chudoba, hlad a podobne, že investujeme obrovské peniaze do boja proti „sektám“? Alebo majú tieto štruktúry úplne iné, skryté ciele? Národná únia združení na ochranu [...]

Čo znamená pojem sekta? Skutočný význam tohto slova vás prekvapí

21.06.2024

Keď počujete slovo „sekta“, mimovoľne sa vám vynoria predstavy podivných rituálov, vodcu, ktorý manipuluje ľuďmi – zhypnotizovanými následovníkmi, ktorí bezvýhradne vypĺňajú jeho priania. Vo verejnom povedomí toto slovo vyvoláva negatívne asociácie hraničiace s predstavou hrôzostrašných a extrémistických organizácií. Ale čo ak sa za ním skrýva niečo úplne [...]

Teror anitikultu

19.06.2024

Pomaly každý občan Slovenska má skúsenosť s nejakou formou bezprávia. Výraznou mierou k tomu prispievajú antikultové organizácie. Tie tvrdo diskriminujú skupiny zaoberajúce sa jógou, podnikateľské štruktúry, náboženské menšiny, všetkých, kto im príde pod ruku. Možno chcú len na tom zarobiť, alebo chcú proti sebe poštvať ľudí, skupiny, rozdeliť spoločnosť, aby [...]

Polícia / Kontrola /

Rekord roka: Za volantom nafúkal 4,2 promile. Šoférovi od Košíc hrozí rok basy

22.06.2024 11:50

Policajná hliadka 37-ročného vodiča zastavila a kontrolovala v obci Bukovec v okrese Košice-okolie.

monolit

Ďalší záhadný monolit uprostred púšte. Polícia v Nevade ho rýchlo odstránila

22.06.2024 11:15

Ide o pokračovanie série takých prípadov, ktoré zatiaľ zostávajú nevysvetlené.

blesk. búrka

Búrky, krúpy, vetrisko. Počasie potrápi Slovensko, meteorológovia vydali výstrahy

22.06.2024 11:03, aktualizované: 12:45

SHMÚ upozorňuje aj na možnosť vzniku materiálnych škôd.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 16483x
Priemerná čítanosť článkov: 1099x

Autor blogu

Kategórie