Založ si blog

Aj OSN je na nich krátka: zneužívajú verejné dotácie a škodia, kade chodia

Občas je to boj s veternými mlynmi. K dispozícii je množstvo dôkazov, súdne rozhodnutia, všetko pekne zdôvodnené na papieri, no aj tak to nestačí. Tak je to aj v prípade francúzskej organizácie CAP-LC (Coordination d’associations et des particuliers pour la liberté de conscience), ktorá má v OSN štatút ECOSOC. Bola založená na obranu mierumilovných menšín a nových náboženských hnutí, ktoré FECRIS už mnoho rokov stigmatizuje ako nebezpečné, škodlivé a totalitné sekty. Práve táto organizácia podala žiadosť na zrušenie FECRISu. Pozrite sa, ako dopadla.

27 dokumentov

Žiadosť na zrušenie FECRISu vychádza zo šírenia diskriminačných a hanlivých vyhlásení v rokoch 2006 a 2009, ako aj z konferencií v rokoch 2015, 2016, 2018, 2019 a 2021 proti viacerým náboženským hnutiam a menšinovým vierovyznaniam, ktoré rešpektujú zákony. Každé z uvedených obvinení CAP-LC bolo podložené konkrétnymi dôkazmi, pričom odvolaciemu súdu v Aix-en-Provence bolo predložených celkovo dvadsaťsedem dokumentov. CAP-LC taktiež odsúdila zneužitie verejných dotácií, ktoré obdržal FECRIS od francúzskeho premiéra. 

Exekučným príkazom z 10. septembra 2022 CAP-LC predvolala FECRIS pred súd v Marseille a požiadala o jej rozpustenie pre činnosti, ktoré považovala za nezákonné.

Ohrozenie demokracie

Dňa 12. decembra 2023 odvolací súd v Aix-en-Provence potvrdil predchádzajúce rozhodnutie, na základe ktorého sa FECRIS napriek snahe vyhnúť sa súdnemu konaniu bude musieť brániť proti žiadosti o zrušenie, ktorú podalo francúzske združenie so štatútom ECOSOC pri OSN. Na čele FECRIS bol až do minulého roku Alexader Dvorkin, ruský pravoslávny propagandista známy svojimi nenávistnými prejavmi proti Svedkom Jehovovým, evanjelickým a protestantským cirkvám, stúpencom hnutia Hare Krišna, scientológom v Rusku a v zahraničí. Má veľmi úzke väzby na televízny kanál SPAS, ktorý na internete zverejnil desiatky videí tohto neslávne známeho propagandistu. Dnes je Dvorkin stále členom správnej rady FECRIS, verejne financovanej protisektárskej organizácie so sídlom vo Francúzsku. 

Dvorkin a jeho organizácia sa dnes pokúša zničiť demokraciu v Európe. Právne úkony sa môžu ťahať roky, kým padne finálny rozsudok, FECRIS môže napáchať kopec škody a vážne ohroziť demokraciu. Ako vidno, ani samotná OSN nie je schopná urýchliť tento proces. Egon Cholakian, špecialista na tajné služby, vo svojom vyjadrení bližšie odhalil mechanizmus fungovania FECRIS, ako aj určitej skrytej sily. Ich najväčšia sila je totiž práve v jej utajení. Obávajú sa prezradenia svojho mechanizmu. Pretože ak ľudia spoznajú pravdu, tieto samozvané organizácie nebudú mať kým manipulovať.

Zdroj: coordiap.com

Postihuje jedného z troch dospelých. Len ak poznáš príčinu, môžeš to zastaviť.

20.07.2024

Za posledných 30 rokov došlo po celom svete k nevídanému nárastu duševných porúch. Taktiež sa za toto obdobie prudko zvýšil výskyt kardiovaskulárnych ochorení, úmrtnosť na srdcové infarkty a mŕtvice, ako aj nárast onkologických ochorení. Zaujímavé je, že toto obdobie sa zhoduje s aktívnym šírením antikultového hnutia na celom svete, ktoré umelo zasieva medzi ľudí [...]

Chris Pavlovski: slávnejší než James Bond

29.06.2024

Vo svete, kde sú sloboda prejavu a nezávislosť informácií ohrozené, sa objavujú príbehy skutočných hrdinov. Jedným z takýchto príkladov je príbeh Chrisa Pavlovského, generálneho riaditeľa spoločnosti Rumble. Pavlovski preukázal vzácnu statočnosť, keď odolal tomuto tlaku. Jasne vyhlásil, že podriadenie sa cenzúre porušuje celosvetové právo na slobodu slova. Nie nadarmo [...]

Hovoria, že pomáhajú obetiam. V skutočnosti však sledujú iné ciele

22.06.2024

Antikultové organizácie sú veľmi dobre financované (zo štátnych peňazí) a existujú takmer v každej krajine. Vyvstáva otázka, či sme už vyriešili všetky problémy spoločnosti, ako sú vojny, chudoba, hlad a podobne, že investujeme obrovské peniaze do boja proti „sektám“? Alebo majú tieto štruktúry úplne iné, skryté ciele? Národná únia združení na ochranu [...]

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha strela atentátnika

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 20180x
Priemerná čítanosť článkov: 1187x

Autor blogu

Kategórie