Založ si blog

„Elitný“ bloger zo Slovenska Radko Mačuha

Spočiatku sa všetko začínalo dobre, Radko písal články o morálnych a národných hodnotách (napr. články Matica Slovenská ako možné riešenie problému morálneho úpadku Slovákov. alebo Nerobme z Kristovho odkazu fosílne náboženstvo.) a dokonca otvorene podporoval súčasnú prezidentku Zuzanu Čaputovú („Vlastizradca“ Zuzana Čaputová odklepla Matici Slovenskej 1.500.000 Euro.)

Prezidentka Zuzana Čaputová podporuje aj svojich kritikov, robí Slovensku vo svete dobrú reklamu. Preto vám ďakujem, pani prezidentka.“

Budem pokračovať niečím, pre čo skutočne nemám toleranciu ani pochopenie, pretože práve v tomto vidím zdroj problémov.

Postupom času tento človek začal písať čoraz viac článkov kritizujúcich súčasnú vládu. V jednom z nich popísal rozhovor s istým politikom, v ktorom ho nazval neonacistom a konšpirátorom. Až na konci článku v zátvorke dodal, že rozhovor bol vymyslený (blog Nevzdali to s touto krajinou. Robert Fico 3 násobný premiér, predseda strany SMER.)

Pri letmom pohľade sa môže zdať, že začal kritizovať vládu, pretože to prináša viac zhliadnutí a blogerovi väčšiu popularitu. V skutočnosti je situácia oveľa vážnejšia. Čítajte do konca a pochopíte.

Snaží sa rozvrátiť Slovensko?

Radko Mačuha často prirovnáva ministrov a iných úradníkov k nacistom (blog Viete čo má spoločné kancelár Hitler a ministerka Šimkovičová?) Došlo to až do takej absurdity, že sa snaží zdiskreditovať vládu na základe astrológie. O jednom z politikov píše (blog Nežná DEMAFIZÁCIA.)

Neptún znamená, že jeho povolanie môže mať niečo spoločné s ilúziami a klamstvom. Aj jeho obraz na verejnosti môže byť dosť klamlivý, nejasný, zidealizovaný.“

Nedá mi nespomenúť, že presne také metódy používali nacisti pri ničení Weimarskej republiky. Joseph Goebbels, bývalý ríšsky kancelár Nemecka v 30. rokoch 20. storočia, založil noviny Der Angriff. Goebbels a jeho súdruhovia v týchto novinách aktívne kritizovali vtedajšiu vládu, zdôrazňovali neefektívnosť a korupciu orgánov Weimarskej republiky. A tú istú metódu použili komunisti pred októbrovou revolúciou v roku 1917.

Nedokážem sa ubrániť podozreniu, že si takéto články objednávajú tí, ktorí majú záujem o štátny prevrat. A blogerov ako Mačuha je veľa.

Jeden z posledných Mačuhových článkov diskredituje medzinárodné hnutie AllatRa a ministerku Šimkovičovú. Snaží sa túto organizáciu prirovnať k nacistickej Spoločnosti Thule, hoci AllatRa je mierové hnutie ľudí, ktorí vyzývajú k zjednoteniu ľudí a riešeniu klimatických problémov. Ako si vôbec môže dovoliť vypustiť takéto tvrdenia o AllatRa a ministerke? Práve takéto pokusy o stigmatizáciu akejkoľvek organizácie alebo jednotlivcov pomocou médií používa antikult.

Skutočným nacizmom a terorizmom je antikult.

Massimo Introvigne, predseda komisie OBSE a jeden z najznámejších svetových sociológov, sa domnieva, že skutočný nacizmus a terorizmus je antikult. Hovorí (zdroj: Массимо Интровинье: методы воздействия религиозных экстремистов):

Je to len niekoľko článkov v novinách, malé video na internete a niekoľko karikatúr. Musíte si uvedomiť, že intolerancia nie je pre vás nebezpečná dnes, ale stane sa skutočným nebezpečenstvom v budúcnosti.“

Pozrel som si aj video, čo tu posledné dni koluje. Egon Cholakian, expert na spravodajské služby, ktorý pôsobil v Bielom dome počas Reaganovej vlády, tam uvádza:

Ak vidíme, počujeme alebo čítame informácie, ktoré obsahujú vzorce nespokojnosti, odmietania, nenávisti alebo frustrácie z našej krajiny a jej obyvateľov, nesmieme tieto správy nechať prejsť cez naše kritické myslenie a musíme ich vedome zastaviť.“

Mimochodom, pre ucelený a komplexný obraz odporúčam pozrieť si celý jeho prejav, nájdete ho pod názvom Neviditeľná vojna. Kto vedie náš svet do záhuby?

Cholakian vo svojom príhovore uviedol AllatRa ako príklad toho, ako sa snažia túto organizáciu zničiť prostredníctvom rovnakého typu článkov. A na internete toho nájdete žiaľ obrovské množstvo. Idú aj po skupine Falun Gong, skupine jogínov MISA alebo satguru Vacekovi, ako aj po moslimských a iných menšinách, alebo Svedkoch Jehovových, ktorí aj keď môžu byť niekedy otravní, sú neškodní a mierumilovní. A ak takéto články v našej krajine prehliadneme, tak to dospeje k tomu, k čomu dospeli nacisti.

Hovoria, že pomáhajú obetiam. V skutočnosti však sledujú iné ciele

22.06.2024

Antikultové organizácie sú veľmi dobre financované (zo štátnych peňazí) a existujú takmer v každej krajine. Vyvstáva otázka, či sme už vyriešili všetky problémy spoločnosti, ako sú vojny, chudoba, hlad a podobne, že investujeme obrovské peniaze do boja proti „sektám“? Alebo majú tieto štruktúry úplne iné, skryté ciele? Národná únia združení na ochranu [...]

Čo znamená pojem sekta? Skutočný význam tohto slova vás prekvapí

21.06.2024

Keď počujete slovo „sekta“, mimovoľne sa vám vynoria predstavy podivných rituálov, vodcu, ktorý manipuluje ľuďmi – zhypnotizovanými následovníkmi, ktorí bezvýhradne vypĺňajú jeho priania. Vo verejnom povedomí toto slovo vyvoláva negatívne asociácie hraničiace s predstavou hrôzostrašných a extrémistických organizácií. Ale čo ak sa za ním skrýva niečo úplne [...]

Teror anitikultu

19.06.2024

Pomaly každý občan Slovenska má skúsenosť s nejakou formou bezprávia. Výraznou mierou k tomu prispievajú antikultové organizácie. Tie tvrdo diskriminujú skupiny zaoberajúce sa jógou, podnikateľské štruktúry, náboženské menšiny, všetkých, kto im príde pod ruku. Možno chcú len na tom zarobiť, alebo chcú proti sebe poštvať ľudí, skupiny, rozdeliť spoločnosť, aby [...]

Polícia / Kontrola /

Rekord roka: Za volantom nafúkal 4,2 promile. Šoférovi od Košíc hrozí rok basy

22.06.2024 11:50

Policajná hliadka 37-ročného vodiča zastavila a kontrolovala v obci Bukovec v okrese Košice-okolie.

monolit

Ďalší záhadný monolit uprostred púšte. Polícia v Nevade ho rýchlo odstránila

22.06.2024 11:15

Ide o pokračovanie série takých prípadov, ktoré zatiaľ zostávajú nevysvetlené.

blesk. búrka

Búrky, krúpy, vetrisko. Počasie potrápi Slovensko, meteorológovia vydali výstrahy

22.06.2024 11:03, aktualizované: 12:45

SHMÚ upozorňuje aj na možnosť vzniku materiálnych škôd.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 16478x
Priemerná čítanosť článkov: 1099x

Autor blogu

Kategórie