Čím sú nebezpečné antikultové organizácie?

Myslíš, že tebou nemanipulujú? Existuje medzinárodná antikultová organizácia FECRIS s viacerými pobočkami v európskych krajinách. Zaoberajú sa podnecovaním nenávisti obyvateľstva voči náboženským menšinám. Stoja v pozadí očieňujúcich kampaní nie len náboženských ale aj nenáboženských organizácii a nepohodlných jednotlivcov. Príklad náboženských organizácii je ale najviac hmatateľný a v tejto oblasti narážam na najviac viditeľných dôkazov a prepojení. Ak však začnete rozmýšľať v širších súvislostiach, nájdete rovnaké vzorce konania a konštruovanej nenávisti voči niekomu všade. Je to preto, lebo v pozadí je „jeden šéf“ – rovnaká organizovaná skupina.

Teba sa to netýka? Náboženstvo ťa vôbec nezaujíma, si tolerantný voči ostatným náboženstvám? Kto z nás nepočul o Svedkoch Jehovových, o hnutí Hare Krišna, Scientologickej cirkvi? Aký pocit máš, keď o nich počuješ? Strach, nedôvera, odpor a podobné negatívne pocity? Jediné, čo chceš je vyhnúť sa im, ked ich zbadáš. No pravdepodobne o nich veľa nevieš. Možno máš pár informácií, no sú vo väčšine povrchné a negatívne “zafarbené”. 

A takto to má väčšina obyvateľov tejto planéty a nie len pri náboženských menšínách. Ako je možné, že napriek tomu, že máme málo informácií, sme tak skalopevne presvedčení, že ide o nebezpečné sekty? Odpoveď je jednoduchá: našim vedomím manipulujú. Z rôznych zdrojov sú nám predkladané nepravdivé správy, aby sme tieto informácie považovali za „svoj“ názor.

Kde sa podela ich deklarovaná náboženská neutralita?

Vráťme sa k FECRIS (Európskej federácii centier pre výskum a informácie o sektách), ktorej hlavným zdrojom financovania je francúzska vláda. Každoročne sa koná stretnutie predstaviteľov tejto organizácie, ale o prerokúvaných otázkach nie sú vo verejnom priestore žiadne informácie. V stanovách neziskovej organizácie FECRIS sa uvádza, že dodržiava neutralitu v náboženských otázkach. Činnosť členov tejto federácie však svedčí o opaku: podľa všetkého je ich cieľom bojovať proti náboženstvám a vierovyznaniam, ktoré sú v menšine. Pri čítaní publikácií FECRIS je zrejmé, že jej členovia vyjadrujú osobný názor na legitímnosť konkrétnej viery, t. j. oni sú tí, ktorí rozhodujú o tom, či je náboženské hnutie kultom alebo sektou, alebo nie.

Takáto organizácia nemohla vzniknúť z ničoho nič. Jej korene siahajú do 70. a 80. rokov 20. storočia v USA pod názvom CAN (The Cult Awareness Network). Takzvaní „výstupoví poradcovia“ tejto antikultovej organizácie sa zaoberali deprogramovaním. To spočívalo v únose osoby, jej zadržiavaní s cieľom prinútiť ju, aby sa vzdala svojho náboženského presvedčenia prostredníctvom psychického a fyzického týrania. Služby týchto poradcov platili príbuzní unesenej osoby, ktorí boli hlboko presvedčení, že týmto spôsobom zachraňujú milovanú osobu pred deštruktívnym kultom. Aby sa zvýšil počet klientov a zarobilo viac, bolo potrebné vytvoriť obraz nepriateľa. Aby verejnosť nielen tolerovala používanie týchto metód, ale aby bola vďačná za ich „záchranu“. 

Metóda sa používala dlhé roky. Počas nich prebehlo množstvo súdnych konaní, v dôsledku ktorých boli členovia CAN uznaní za vinných a povinní zaplatiť obetiam deprogramovania finančnú kompenzáciu morálnej a fyzickej škody. Napriek tomu organizácia nikdy nebola oficiálne zrušená. Až v roku 1996 CAN oznámila ukončenie svojej činnosti z dôvodu bankrotu spojeného s obrovskými platbami za občianske súdne spory. Treba poznamenať, že išlo o taktický ťah, aby CAN, ktorá si pošpinila povesť brutálnymi metódami zanikla, ale zároveň sa jej predstavitelia stali členmi novej organizácie, kde mohli pokračovať vo svojej práci hľadania neexistujúceho nepriateľa a rozdeľovania spoločnosti na svojich a cudzích.

Iná značka, tie isté metódy

Napriek zmene „vývesnej tabule“ antikultisti teraz vo svojej aktívnej činnosti pokračujú pod značkou FECRIS. Antikultová organizácia FECRIS je zaregistrovaná vo Francúzsku a má zastúpenie v mnohých krajinách. To znamená, že ich „vymývanie mozgov“ pokračuje, takže naše objektívne vnímanie informácií je naďalej ohrozené.

Odpovede na mnohé otázky nájdete vo videu bezpečnostného experta Egona Cholakiana „Neviditeľná vojna. Kto vedie náš svet do záhuby?“. Egon Cholakian vo svojom hĺbkovom vyšetrovaní nastoľuje otázku skutočných motívov antikultových organizácií, ktoré pod zámienkou boja proti sektám vedú diskreditačnú a diskriminačnú kampaň a vytvárajú ilúziu nebezpečenstva tam, kde nie je. Úvádza antikultové hnutie ako dozorný orgán propagandy, ktorý vedie veľmi účinnú informačnú vojnu proti nežiadúcim svetským a náboženským organizáciam. Používaním metód zastrašovania a manipulácie vytvárajú antikultisti medzi obyvateľstvom nepriateľstvo voči nežiaducim skupinám, čím podkopávajú základy tolerancie a otvoreného dialógu. Výsledkom je, že spoločnosť je stále viac rozdelená a náchylná na konflikty. 

Je načase, aby celé svetové spoločenstvo odhalilo, čím všetkým sa zaoberajú antikultové organizáce, kto je v pozadí ich činnosti a odsúdilo činnosť týchto tajných diktátorov! Je potrebné brániť slobodu, právo na vlastný názor a právo na demokraciu.

Verejná podpora atentátu. Dokumentárny film Impakt vysvetľuje, prečo začínajú novinári otvorene siať nenávisť

25.08.2024

Ešte prednedávnom som nechápal, ako im TO môže prejsť. Toľko nenávisti, hejterstva, osočovania a verejného ponižovania osôb, skupín, politikov. Normálne zmýšľajúci ľudia, ktorí nemajú vymyté mozgy nenávistnou propagandou, začínajú upozorňovať na túto skutočnosť. Novinári, ktorí by mali byť obhajcovia pravdy, zasievajú čoraz viac nenávisť. Jej status lajkovali [...]

Pandorina skrinka otvorená

23.08.2024

Dnes vám chcem povedať o filme, ktorý mi vyrazil dych! Ste pripravení na výlet do králičej nory? Tak poďme! IMPAKT nie je len dokumentárny film, je to skutočný dynamit pre váš pohľad na svet! Predstavte si 8-hodinový maratón, ktorý odhaľuje všetky tajomstvá svetového zákulisia za posledných 30 rokov. Znie to šialene?Tak tomu aj je!!! Čo sa teda skrýva v tejto tajomnej [...]

Postihuje jedného z troch dospelých. Len ak poznáš príčinu, môžeš to zastaviť.

20.07.2024

Za posledných 30 rokov došlo po celom svete k nevídanému nárastu duševných porúch. Taktiež sa za toto obdobie prudko zvýšil výskyt kardiovaskulárnych ochorení, úmrtnosť na srdcové infarkty a mŕtvice, ako aj nárast onkologických ochorení. Zaujímavé je, že toto obdobie sa zhoduje s aktívnym šírením antikultového hnutia na celom svete, ktoré umelo zasieva medzi ľudí [...]

Gruzínsko, voľby, Európa, EÚ, Ukrajina

V Gruzínsku po sčítaní 70 percent okrskov vedie vládnuca strana. Exit poll naznačil víťazstvo opozície

26.10.2024 18:36, aktualizované: 20:15

Exit poll naznačil víťazstvo prozápadných strán.

únos

Tragédia v Mexiku: Pri nehode autobusu zomrelo najmenej 24 ľudí

26.10.2024 18:21

Pri nehode autobusu v centrálnom Mexiku zahynulo najmenej 24 ľudí a ďalších päť ľudí bolo zranených.

Policajný potápač

Dráma na Dunaji: Polícia vytiahla muža, ktorý skočil do rieky. Napriek snahe sa ho nepodarilo oživiť

26.10.2024 17:45, aktualizované: 18:29

Polícia prehľadávala nábrežie a hladinu rieky, záchranným zložkám sa osobu podarilo vytiahnuť z vody a začali ju oživovať.

Beyoncé

Speváčka Beyoncé v kampani podporila Harrisovú. Trump sľúbil rekordnú deportáciu migrantov

26.10.2024 17:09

Nie som tu ako celebrita, nie som tu ako politik. Som tu ako matka, povedala Beyoncé.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 26562x
Priemerná čítanosť článkov: 1398x

Autor blogu

Kategórie