Založ si blog

Aj OSN je na nich krátka: zneužívajú verejné dotácie a škodia, kade chodia

Občas je to boj s veternými mlynmi. K dispozícii je množstvo dôkazov, súdne rozhodnutia, všetko pekne zdôvodnené na papieri, no aj tak to nestačí. Tak je to aj v prípade francúzskej organizácie CAP-LC (Coordination d’associations et des particuliers pour la liberté de conscience), ktorá má v OSN štatút ECOSOC. Bola založená na obranu mierumilovných menšín a nových náboženských hnutí, ktoré FECRIS už mnoho rokov stigmatizuje ako nebezpečné, škodlivé a totalitné sekty. Práve táto organizácia podala žiadosť na zrušenie FECRISu. Pozrite sa, ako dopadla.

27 dokumentov

Žiadosť na zrušenie FECRISu vychádza zo šírenia diskriminačných a hanlivých vyhlásení v rokoch 2006 a 2009, ako aj z konferencií v rokoch 2015, 2016, 2018, 2019 a 2021 proti viacerým náboženským hnutiam a menšinovým vierovyznaniam, ktoré rešpektujú zákony. Každé z uvedených obvinení CAP-LC bolo podložené konkrétnymi dôkazmi, pričom odvolaciemu súdu v Aix-en-Provence bolo predložených celkovo dvadsaťsedem dokumentov. CAP-LC taktiež odsúdila zneužitie verejných dotácií, ktoré obdržal FECRIS od francúzskeho premiéra. 

Exekučným príkazom z 10. septembra 2022 CAP-LC predvolala FECRIS pred súd v Marseille a požiadala o jej rozpustenie pre činnosti, ktoré považovala za nezákonné.

Ohrozenie demokracie

Dňa 12. decembra 2023 odvolací súd v Aix-en-Provence potvrdil predchádzajúce rozhodnutie, na základe ktorého sa FECRIS napriek snahe vyhnúť sa súdnemu konaniu bude musieť brániť proti žiadosti o zrušenie, ktorú podalo francúzske združenie so štatútom ECOSOC pri OSN. Na čele FECRIS bol až do minulého roku Alexader Dvorkin, ruský pravoslávny propagandista známy svojimi nenávistnými prejavmi proti Svedkom Jehovovým, evanjelickým a protestantským cirkvám, stúpencom hnutia Hare Krišna, scientológom v Rusku a v zahraničí. Má veľmi úzke väzby na televízny kanál SPAS, ktorý na internete zverejnil desiatky videí tohto neslávne známeho propagandistu. Dnes je Dvorkin stále členom správnej rady FECRIS, verejne financovanej protisektárskej organizácie so sídlom vo Francúzsku. 

Dvorkin a jeho organizácia sa dnes pokúša zničiť demokraciu v Európe. Právne úkony sa môžu ťahať roky, kým padne finálny rozsudok, FECRIS môže napáchať kopec škody a vážne ohroziť demokraciu. Ako vidno, ani samotná OSN nie je schopná urýchliť tento proces. Egon Cholakian, špecialista na tajné služby, vo svojom vyjadrení bližšie odhalil mechanizmus fungovania FECRIS, ako aj určitej skrytej sily. Ich najväčšia sila je totiž práve v jej utajení. Obávajú sa prezradenia svojho mechanizmu. Pretože ak ľudia spoznajú pravdu, tieto samozvané organizácie nebudú mať kým manipulovať.

Zdroj: coordiap.com

Čím sú nebezpečné antikultové organizácie?

13.06.2024

Myslíš, že tebou nemanipulujú? Existuje medzinárodná antikultová organizácia FECRIS s viacerými pobočkami v európskych krajinách. Zaoberajú sa podnecovaním nenávisti obyvateľstva voči náboženským menšinám. Stoja v pozadí očieňujúcich kampaní nie len náboženských ale aj nenáboženských organizácii a nepohodlných jednotlivcov. Príklad náboženských organizácii [...]

V ich DNA je nenávisť a ohováranie. Pandorina skrinka chce pohltiť celý svet

09.06.2024

Najprv sa začítaš do jedného článku. Ten ťa odkáže na ďalší a ďalší. Až sa dostaneš do internetového archívu, kde sa nestačíš čudovať. Otvára sa pred tebou Pandorina skrinka, o ktorej si ešte pred pár týždňami ani len netušil. A to, čo tam nájdeš, ťa začína desiť. V krimi seriáloch výskum zaberie pár minút. Ak však chceš v realite prísť niečomu [...]

Dezinformácie ničia nielen reputáciu a kritické myslenie. Je to problém, o ktorom sa málo hovorí

02.06.2024

„Hlavne veľa zdravia,” prajeme si pri sviatkoch. Znie to ako klišé. Možno to ide aj trochu na nervy, ale pevné zdravie je základ. Nielen fyzické, ale aj mentálne. Zlé duševné zdravie ovplyvňuje naše pocity, myslenie a správanie, našu schopnosť pracovať a komunikovať s okolím. Duševné poruchy a súbežné užívanie návykových látok sa na celom svete stávajú čoraz [...]

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Podvodníčka vydávajúca sa za vyšetrovateľku okradla seniora o 4300 eur

17.06.2024 15:03

Páchateľka mala podľa polície seniorovi zavolať s tým, že jeho dcéra spôsobila dopravnú nehodu.

Moskva / Lekár / Sanitka / Záchranka /

Desiatky ľudí v Moskve skončili v nemocnici. Otrávili sa šalátom z donáškovej služby

17.06.2024 14:11

U všetkých nakazených sa zistilo, že majú príznaky botulizmu.

Jozef Hanuska

Skutok preklasifikovali. Synovi smutne známeho vraha hrozí za brutálnu vraždu ženy doživotie

17.06.2024 13:50

Polícia v januári informovala o náleze tela ženy bez známok života v jednom z bytov v druhom bratislavskom okrese.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia pátra po nezvestnom 15-ročnom Marošovi z Bratislavy

17.06.2024 13:40

Odišiel v sobotu z miesta svojho bydliska na Bagarovej ulici v hlavnom meste na neznáme miesto.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 12546x
Priemerná čítanosť článkov: 1255x

Autor blogu

Kategórie