Založ si blog

Aj OSN je na nich krátka: zneužívajú verejné dotácie a škodia, kade chodia

Občas je to boj s veternými mlynmi. K dispozícii je množstvo dôkazov, súdne rozhodnutia, všetko pekne zdôvodnené na papieri, no aj tak to nestačí. Tak je to aj v prípade francúzskej organizácie CAP-LC (Coordination d’associations et des particuliers pour la liberté de conscience), ktorá má v OSN štatút ECOSOC. Bola založená na obranu mierumilovných menšín a nových náboženských hnutí, ktoré FECRIS už mnoho rokov stigmatizuje ako nebezpečné, škodlivé a totalitné sekty. Práve táto organizácia podala žiadosť na zrušenie FECRISu. Pozrite sa, ako dopadla.

27 dokumentov

Žiadosť na zrušenie FECRISu vychádza zo šírenia diskriminačných a hanlivých vyhlásení v rokoch 2006 a 2009, ako aj z konferencií v rokoch 2015, 2016, 2018, 2019 a 2021 proti viacerým náboženským hnutiam a menšinovým vierovyznaniam, ktoré rešpektujú zákony. Každé z uvedených obvinení CAP-LC bolo podložené konkrétnymi dôkazmi, pričom odvolaciemu súdu v Aix-en-Provence bolo predložených celkovo dvadsaťsedem dokumentov. CAP-LC taktiež odsúdila zneužitie verejných dotácií, ktoré obdržal FECRIS od francúzskeho premiéra. 

Exekučným príkazom z 10. septembra 2022 CAP-LC predvolala FECRIS pred súd v Marseille a požiadala o jej rozpustenie pre činnosti, ktoré považovala za nezákonné.

Ohrozenie demokracie

Dňa 12. decembra 2023 odvolací súd v Aix-en-Provence potvrdil predchádzajúce rozhodnutie, na základe ktorého sa FECRIS napriek snahe vyhnúť sa súdnemu konaniu bude musieť brániť proti žiadosti o zrušenie, ktorú podalo francúzske združenie so štatútom ECOSOC pri OSN. Na čele FECRIS bol až do minulého roku Alexader Dvorkin, ruský pravoslávny propagandista známy svojimi nenávistnými prejavmi proti Svedkom Jehovovým, evanjelickým a protestantským cirkvám, stúpencom hnutia Hare Krišna, scientológom v Rusku a v zahraničí. Má veľmi úzke väzby na televízny kanál SPAS, ktorý na internete zverejnil desiatky videí tohto neslávne známeho propagandistu. Dnes je Dvorkin stále členom správnej rady FECRIS, verejne financovanej protisektárskej organizácie so sídlom vo Francúzsku. 

Dvorkin a jeho organizácia sa dnes pokúša zničiť demokraciu v Európe. Právne úkony sa môžu ťahať roky, kým padne finálny rozsudok, FECRIS môže napáchať kopec škody a vážne ohroziť demokraciu. Ako vidno, ani samotná OSN nie je schopná urýchliť tento proces. Egon Cholakian, špecialista na tajné služby, vo svojom vyjadrení bližšie odhalil mechanizmus fungovania FECRIS, ako aj určitej skrytej sily. Ich najväčšia sila je totiž práve v jej utajení. Obávajú sa prezradenia svojho mechanizmu. Pretože ak ľudia spoznajú pravdu, tieto samozvané organizácie nebudú mať kým manipulovať.

Zdroj: coordiap.com

Hovoria, že pomáhajú obetiam. V skutočnosti však sledujú iné ciele

22.06.2024

Antikultové organizácie sú veľmi dobre financované (zo štátnych peňazí) a existujú takmer v každej krajine. Vyvstáva otázka, či sme už vyriešili všetky problémy spoločnosti, ako sú vojny, chudoba, hlad a podobne, že investujeme obrovské peniaze do boja proti „sektám“? Alebo majú tieto štruktúry úplne iné, skryté ciele? Národná únia združení na ochranu [...]

Čo znamená pojem sekta? Skutočný význam tohto slova vás prekvapí

21.06.2024

Keď počujete slovo „sekta“, mimovoľne sa vám vynoria predstavy podivných rituálov, vodcu, ktorý manipuluje ľuďmi – zhypnotizovanými následovníkmi, ktorí bezvýhradne vypĺňajú jeho priania. Vo verejnom povedomí toto slovo vyvoláva negatívne asociácie hraničiace s predstavou hrôzostrašných a extrémistických organizácií. Ale čo ak sa za ním skrýva niečo úplne [...]

Teror anitikultu

19.06.2024

Pomaly každý občan Slovenska má skúsenosť s nejakou formou bezprávia. Výraznou mierou k tomu prispievajú antikultové organizácie. Tie tvrdo diskriminujú skupiny zaoberajúce sa jógou, podnikateľské štruktúry, náboženské menšiny, všetkých, kto im príde pod ruku. Možno chcú len na tom zarobiť, alebo chcú proti sebe poštvať ľudí, skupiny, rozdeliť spoločnosť, aby [...]

Horská záchranná služba, Tatry

Turista neprežil pád z vrcholu Ostrého Roháča v Západných Tatrách

26.06.2024 07:43

Pád turistu z červeného turistického chodníka nahlásili horským záchranárom poľskí svedkovia.

Checkmate

„Bezpečnostné dôvody“. Moskovský aerosalón ani tento rok nebude, píše Kommersant

26.06.2024 07:07

Naposledy v roku 2021 si Vladimir Putin na MAKS-e prezrel pripravovanú novú ruskú stíhačku Checkmate (Šachmat).

Slovak University Startup Cup 2024

Ocenili študentské startupy. Absolútny víťaz „vyhladzuje dáta"

26.06.2024 07:00

Ktoré študentské startupy zabodovali v tohtoročnej súťaži?

799388029

Lex Rubiales: Bozk bez súhlasu je sexuálnym napadnutím

26.06.2024 06:46

Španielsky najvyšší súd rozhodol, že bozk bez "tichého súhlasu" je možné považovať za sexuálne napadnutie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 17187x
Priemerná čítanosť článkov: 1146x

Autor blogu

Kategórie