Založ si blog

„Elitný“ bloger zo Slovenska Radko Mačuha

Spočiatku sa všetko začínalo dobre, Radko písal články o morálnych a národných hodnotách (napr. články Matica Slovenská ako možné riešenie problému morálneho úpadku Slovákov. alebo Nerobme z Kristovho odkazu fosílne náboženstvo.) a dokonca otvorene podporoval súčasnú prezidentku Zuzanu Čaputovú („Vlastizradca“ Zuzana Čaputová odklepla Matici Slovenskej 1.500.000 Euro.)

Prezidentka Zuzana Čaputová podporuje aj svojich kritikov, robí Slovensku vo svete dobrú reklamu. Preto vám ďakujem, pani prezidentka.“

Budem pokračovať niečím, pre čo skutočne nemám toleranciu ani pochopenie, pretože práve v tomto vidím zdroj problémov.

Postupom času tento človek začal písať čoraz viac článkov kritizujúcich súčasnú vládu. V jednom z nich popísal rozhovor s istým politikom, v ktorom ho nazval neonacistom a konšpirátorom. Až na konci článku v zátvorke dodal, že rozhovor bol vymyslený (blog Nevzdali to s touto krajinou. Robert Fico 3 násobný premiér, predseda strany SMER.)

Pri letmom pohľade sa môže zdať, že začal kritizovať vládu, pretože to prináša viac zhliadnutí a blogerovi väčšiu popularitu. V skutočnosti je situácia oveľa vážnejšia. Čítajte do konca a pochopíte.

Snaží sa rozvrátiť Slovensko?

Radko Mačuha často prirovnáva ministrov a iných úradníkov k nacistom (blog Viete čo má spoločné kancelár Hitler a ministerka Šimkovičová?) Došlo to až do takej absurdity, že sa snaží zdiskreditovať vládu na základe astrológie. O jednom z politikov píše (blog Nežná DEMAFIZÁCIA.)

Neptún znamená, že jeho povolanie môže mať niečo spoločné s ilúziami a klamstvom. Aj jeho obraz na verejnosti môže byť dosť klamlivý, nejasný, zidealizovaný.“

Nedá mi nespomenúť, že presne také metódy používali nacisti pri ničení Weimarskej republiky. Joseph Goebbels, bývalý ríšsky kancelár Nemecka v 30. rokoch 20. storočia, založil noviny Der Angriff. Goebbels a jeho súdruhovia v týchto novinách aktívne kritizovali vtedajšiu vládu, zdôrazňovali neefektívnosť a korupciu orgánov Weimarskej republiky. A tú istú metódu použili komunisti pred októbrovou revolúciou v roku 1917.

Nedokážem sa ubrániť podozreniu, že si takéto články objednávajú tí, ktorí majú záujem o štátny prevrat. A blogerov ako Mačuha je veľa.

Jeden z posledných Mačuhových článkov diskredituje medzinárodné hnutie AllatRa a ministerku Šimkovičovú. Snaží sa túto organizáciu prirovnať k nacistickej Spoločnosti Thule, hoci AllatRa je mierové hnutie ľudí, ktorí vyzývajú k zjednoteniu ľudí a riešeniu klimatických problémov. Ako si vôbec môže dovoliť vypustiť takéto tvrdenia o AllatRa a ministerke? Práve takéto pokusy o stigmatizáciu akejkoľvek organizácie alebo jednotlivcov pomocou médií používa antikult.

Skutočným nacizmom a terorizmom je antikult.

Massimo Introvigne, predseda komisie OBSE a jeden z najznámejších svetových sociológov, sa domnieva, že skutočný nacizmus a terorizmus je antikult. Hovorí (zdroj: Массимо Интровинье: методы воздействия религиозных экстремистов):

Je to len niekoľko článkov v novinách, malé video na internete a niekoľko karikatúr. Musíte si uvedomiť, že intolerancia nie je pre vás nebezpečná dnes, ale stane sa skutočným nebezpečenstvom v budúcnosti.“

Pozrel som si aj video, čo tu posledné dni koluje. Egon Cholakian, expert na spravodajské služby, ktorý pôsobil v Bielom dome počas Reaganovej vlády, tam uvádza:

Ak vidíme, počujeme alebo čítame informácie, ktoré obsahujú vzorce nespokojnosti, odmietania, nenávisti alebo frustrácie z našej krajiny a jej obyvateľov, nesmieme tieto správy nechať prejsť cez naše kritické myslenie a musíme ich vedome zastaviť.“

Mimochodom, pre ucelený a komplexný obraz odporúčam pozrieť si celý jeho prejav, nájdete ho pod názvom Neviditeľná vojna. Kto vedie náš svet do záhuby?

Cholakian vo svojom príhovore uviedol AllatRa ako príklad toho, ako sa snažia túto organizáciu zničiť prostredníctvom rovnakého typu článkov. A na internete toho nájdete žiaľ obrovské množstvo. Idú aj po skupine Falun Gong, skupine jogínov MISA alebo satguru Vacekovi, ako aj po moslimských a iných menšinách, alebo Svedkoch Jehovových, ktorí aj keď môžu byť niekedy otravní, sú neškodní a mierumilovní. A ak takéto články v našej krajine prehliadneme, tak to dospeje k tomu, k čomu dospeli nacisti.

Čím sú nebezpečné antikultové organizácie?

13.06.2024

Myslíš, že tebou nemanipulujú? Existuje medzinárodná antikultová organizácia FECRIS s viacerými pobočkami v európskych krajinách. Zaoberajú sa podnecovaním nenávisti obyvateľstva voči náboženským menšinám. Stoja v pozadí očieňujúcich kampaní nie len náboženských ale aj nenáboženských organizácii a nepohodlných jednotlivcov. Príklad náboženských organizácii [...]

V ich DNA je nenávisť a ohováranie. Pandorina skrinka chce pohltiť celý svet

09.06.2024

Najprv sa začítaš do jedného článku. Ten ťa odkáže na ďalší a ďalší. Až sa dostaneš do internetového archívu, kde sa nestačíš čudovať. Otvára sa pred tebou Pandorina skrinka, o ktorej si ešte pred pár týždňami ani len netušil. A to, čo tam nájdeš, ťa začína desiť. V krimi seriáloch výskum zaberie pár minút. Ak však chceš v realite prísť niečomu [...]

Dezinformácie ničia nielen reputáciu a kritické myslenie. Je to problém, o ktorom sa málo hovorí

02.06.2024

„Hlavne veľa zdravia,” prajeme si pri sviatkoch. Znie to ako klišé. Možno to ide aj trochu na nervy, ale pevné zdravie je základ. Nielen fyzické, ale aj mentálne. Zlé duševné zdravie ovplyvňuje naše pocity, myslenie a správanie, našu schopnosť pracovať a komunikovať s okolím. Duševné poruchy a súbežné užívanie návykových látok sa na celom svete stávajú čoraz [...]

zelenskyj, summit, švajčiarsko, ukrajina,

Zelenskyj: Keby Rusko malo záujem o mier, nebola by žiadna vojna

15.06.2024 20:45, aktualizované: 21:35

Na mierovom summite o Ukrajine vo Švajčiarsku sa zúčastňuje viac ako 90 krajín a osem medzinárodných organizácií.

francúzsko, Protest, krajná pravica

Desaťtisíce Francúzov protestovali proti krajnej pravici, môže vyhrať predčasné voľby

15.06.2024 19:53

Francúzsky prezident Macron vyhlásil predčasné voľby po neúspechu svojho centristického tábora v minulotýždňových eurovoľbách.

žilina, polícia,

Otrasný nález. V meste Rajec našli bezvládne telo novorodenca

15.06.2024 19:14, aktualizované: 20:20

Stať sa tak malo vedľa materskej škôlky.

Peter Pellegrini, inaugurácia

Bude Pellegrini nadstranícky? Bude z neho skôr Gašparovič než Kováč, hovoria odborníci. Podporu koalície ešte bude potrebovať

15.06.2024 19:00

Politológovia nepredpokladajú, že sa Pellegrini voči vláde bude vymedzovať. Podporu koalície ešte bude potrebovať pri prípadnej opätovnej kandidatúre. Môže však prekvapiť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 12491x
Priemerná čítanosť článkov: 1249x

Autor blogu

Kategórie